baltas interjeras su violetine šviesa

Išmanusis apšvietimas – kas tai?

Ar norite, kad vos jums panorėjus pasikeistų kambario atmosfera, spalvos ar net kaip atrodo interjeras? Manote, kad tai galima pasiekti tik automatizavus visus namus, tai yra pavertus juos išmaniais? Patikėkite, tai nebūtina, užtenka, kad būtų pasirinkti reikiami LED šviestuvai su tinkamais nustatymais.

Kas įeina į išmanųjį apšvietimą?

Išmanusis apšvietimas apima gana daug technologijų, kurios susijusios su vidaus ar lauko šviestuvais. Svarbu suprasti, kad gali būti skirtingos išmanaus apšvietimo veikimo sąlygos. Pats paprasčiausias yra toks, kuriuo naudojantis šviestuvai užsidega kam nors įėjus į patalpą. Tokie šviestuvai yra sujungti su judesio jutikliais: asmeniui ar gyvūnui atsiradus toje zonoje judesio jutiklis siunčia signalą į šviestuvą, kuris užsidega. Kitas variantas – nustatyti šviestuvus, kelintą valandą jie turėtų įsijungti. Kiek „protingesnė“ sistema yra sujungta su išmaniuoju telefonu, kas leidžia patiems greitai pakeisti ne tik šviesos ryškumą, bet ir spalvą.

Taigi priklausomai nuo išmanumo „lygio“ skiriasi ir reikalingi komponentai. Su išmaniuoju telefonu valdomi LED šviestuvai turės specialias lemputes, kurios bus sujungtos (belaidžiu būdu) su valdikliais. Šį valdiklį galima atsisiųsti ir į telefoną, dėl ko ir galėsite lengviau valdyti namuose esantį apšvietimą. Pasirinkus tinkamas lemputes ir programą, galima valdyti jas ne tik po vieną, bet ir visas kartu.

Kodėl reikėtų rinktis išmanųjį apšvietimą?

Kai kuriems toks apšvietimas turbūt atrodo tinginių svajonė: net nereikia atsikelti šviesos įjungti! Yra ir kitų, subtilesnių išmaniojo apšvietimo privalumų.

  • Keisdami apšvietimo spalvą, galite panaudoti visą spalvų paletę (iki 16 mln. atspalvių). Pažymėjus vieną spalvą, visos susietos lemputės ims šviesti būtent tuo atspalviu, tad taip galėsite pakeisti kambario nuotaiką.
  • Naudojant bevieles išmaniąsias lemputes, nereikės specialiai integruoti sistemos. Lemputėms tinka bet kokie LED šviestuvai, kartu reikės tiesiog nusipirkti valdiklį ir atsisiųsti programėlę.
  • Galima kontroliuoti lempučių grupę, tad naudodamiesi programėle galėsite įjungti ne tik to kambario, bet ir viso aukšto šviestuvus.
  • Pasirinktos LED lemputės padeda taupyti energiją, užtikrina tinkamą erdvės apšvietimą.

Jei namuose neturite išmanių integruotų įrenginių, galite pradėti nuo šviestuvų. Išmanusis apšvietimas – tai parankus būdas kontroliuoti namų šviestuvus, leidžiantis ne tik reikiamu metu įjungti šviesą, bet ir vos per kelias sekundes pakeisti kambario atmosferą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *