retro lemputes interjere

Retro lemputės – kaip jas derinti?

Šiandien interjere yra itin vertinamas funkcionalumas ir modernus dizainas. Norima ne tik gražaus rezultato, bet ir efektyvumo. Tai paprastai taikoma visam interjerui, net elektros lemputėms. Efektyviausiomis laikomos LED lemputės neapsiriboja viena, statiška forma, todėl leidžia taupiai apšviesti patalpas naudojantis šiomis lemputėmis. Vienas geriausių pavyzdžių, kalbant apie LED šviesą, yra Edisono tipo retro LED lemputės.

Nostalgiškas dizainas modernioms erdvėms

Edisono tipo retro formą turinčios LED lemputės yra vienas dažniausių pasirinkimų moderniuose loftuose, virtuvėse, hipsteriško tipo kavinėse ar baruose. Tai mados tendencija, kuri rodos nepraranda susidomėjimo ir populiarumo jau gana ilgą laiką. Kuo tai pravartu?

• Išlaikomas vintažinis, šiek tiek nostalgiškas stilius;
• Ekonomiškai efektyvios lemputės yra gaminamos LED pagrindu, nors atrodo, kaip kaitrinės lemputės ir sukuria norimą jaukumą erdvėje;
• Lemputės turi skirtingas formas, kurias galima derinti tarpusavyje arba skirtingose erdvėse, pavyzdžiui, apšvietimo salone „Ekoliumenas“, galima įsigyti apvalaus, žvakės, pailgo ar apvalių kampų stačiakampio foromos lempučių;
• Ilgaamžė investicija, kurios atsiperkamumas pastebimas elektros sąskaitose;
• Tokio tipo lemputės neperkaista ir neįkaista, todėl tokios lemputės gali būti kabinamos itin žemai paviršiaus, naudojamos vaikų kambariuose ar kabinamos ant sienos.

Kaina ir išpildymas erdvėje

Klasikinis vintažinio tiliaus įsiliejimas į modernų interjerą yra visai nesudėtingai įgyvendinamas šių lempučių pagalba. Svarbu atkreipti dėmesį, kad tokio tipo LED lemputės gali būti naudojamos vienos (tiesiog kabančios ant laidų) arba gali būti įsukamos, kas sukuria jaukų, bet šiek tiek mistifikuotą vaizdą. Nuo jūsų pasirinkimo, žinoma skirsis ir kaina. Įprastai vienos vintažinio stiliaus LED lemputės kaina yra 7 eurai.

Priklausomai, nuo jūsų erdvės stilistinių sumanymų, galima kabinti tiek vieną lemputę, pavyzdžiui, prie miegamojo staliuko. Kitas variantas yra kabinti 5 -7 lemputes, nuleistos nuo lubų jos atrodo itin moderniai ir alternatyviai. Jeigu lemputės nėra sukamos ar kombinuojamos su papildomais šviestuvų gaubtais – tada net ir vienoje vietoje kabinamų lempučių gausa nesudaro tokios didelės sumos ir yra tikrai optimalus pasirinkimas. Neretai tai net pigiau nei pirkti modernų lubinį šviestuvą. Kita vertus, tokios LED lemputės sukuria itin minimalistinį dizainą, todėl jei norite kažko pompastiškesnio – vertėtų apsvarstyti gaubto variantą ar keisti savo sumanymą ir pirkti masyvų, modernų šviestuvą.

Atraskite retro lemputes ir pripildykite namus ar kitas erdves šiltos, jaukios ir itin moderniai atrodančios šviesos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *