sviestuvas interjere

Naujas šviestuvas – kaip išsirinkti?

Šiandien šviestuvų pasiūla yra begalinė, todėl ir pasirinkimas dažnai tampa ne smagiu užsiėmimu, o gana nemažu galvos skausmu. Šviestuvai Kaune, Vilniuje ar kituose didžiuosiuose miestuose vyrauja nuo minimalaus moderno iki prabangios klasikos pavyzdžių, todėl užduotis patiems įsirenginėjant savo namus tenka išties nemaža.

Normalu, kad norisi, jog namuose ne tik būtų jauku, bet ir vyrautų harmoninga darna. Šviestuvai didele dalimi prisideda ne tik prie dekoro, bet ir baldų bei sienų kolorito, bendros nuotaikos kūrimo, todėl pravartu apžvelgti kas šiandien populiariausia ir kodėl reiktų rinktis vienus ar kitus šviestuvus.

Klasikiniai

Šiandien klasikiniai šviestuvai (Kaune ar kituose miestuose esančiuose “Ekoliumenas” salonuose) gali būti skirstomi į grynąją klasiką ir moderniąją klasiką. Abi kategorijos yra daugiau mažiau laikui nepavaldžios ir tinka klasikos gerbėjų ar solidaus interjero norinčių žmonių namuose. Tai aiškios, gana statiškos formos. Krikštolas, metalas, raižiniai ir stiklas. Jeigu norite ilgaamžių, kokybiškų šviestuvų – tuomet rinkitės klasiką, kuri neišeina iš mados net ir po keleto dešimtmečių.

Modernūs

Tai gali būti minimalistiniai ar skandinaviško tipo šviestuvai. Išraiškingos, netikėtos formos, unikalios gamybos medžiagos ir netikėtumo efektas – taip būtų galima apibūdinti modernių šviestuvų asortimentą, Jeigu norite išskirtinio dizaino rinkitės šią šviestuvų kategoriją.

Vintažiniai

Tokie tipo šviestuvai (Kaune juos galima gyvai išvysti šviestuvų salone) nėra parduodami visur, todėl ši kategorija gerokai nusileidžia prieš tai išvardintoms. Nepaisant to, vintažas ir retro dalykai su griausmu grįžta į populiariausiųjų sąrašą. Ypač populiari žibinto forma tinka ne tik lauko, bet ir vidaus apšvietimui. Tai šiek tiek romantikos ir paslaptingumo turintis stilius, kuris atrodo itin žavingai. Jeigu nerandate šių šviestuvų pirkti salonuose, užsukite pas savo senelius, tikėtina, kad rasite idealų vintažinį šviestuvo gaubtą, būtent pas juos.

Derinkite šviestuvus tarpusavyje

Auksinė taisyklė: pagrindinis, užduotinis ir akcentinis apšvietimai yra būtini visose erdvėse, kur norite sukurti šviesų žaismą ir jaukumą, todėl pasirinkė šviestuvų stilių, nepamirškite įsigyti ir skirtingo tipo šviestuvų.

Išsirinkite tinkamą šviestuvų kategoriją bei stilių ir nepamirškite, kad jų derinimas namuose neturi apsiriboti tik viena rūšimi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *