sviestuvai Klaipedoje, namu interjere

Tradiciniai šviestuvai Klaipėdoje

Jei esate buvę bent kartą Klaipėdoje, akis tikriausiai iš karto patraukė vokiško stiliaus pastatai. Šalia jų dažnai būna ir gatvės žibintai, o kai kuriuose pastatuose – išlikę ir senoviniai, vokiški šviestuvai. Kuo gi ypatingi šviestuvai Klaipėdoje?

Svarbu tikslumas

Visų pirma, kuo išsiskiria šie apšvietimo sprendimai, kad jie turi būti kuo tikslesni. Tai yra, jei jie nukreipti į vieną pusę, šviesa turėtų sklisti tik toje, nustatytoje vietoje, o ne kitoje. Šis poreikis išliko iki šių dienų. Juk ir šiandien yra ne viena vokiečių įmonė, gaminanti šviestuvus, naudojamus tiek interjere, tiek lauko apšvietimui.

Tokio tipo šviestuvus Klaipėdoje galima pamatyti senamiestyje. Čia jie yra išlikę šalia senovinių pastatų, suteikiantys daugiau šviesos praeiviams ir leidžiantys geriau pasigrožėti išlikusia ar renovuota architektūra.

Derėjimas prie langinių

Vienas dažniausių langų tipų Klaipėdoje yra skelti į kelias dalis (dvi ar keturias). Natūralu, kad dėl to pasirenkami šviestuvai Klaipėdoje turi derėti prie gaunamos saulės iš lauko. Juk dirbtinis apšvietimas turėtų sustiprinti natūralųjį, o ne visiškai jį pakeisti. Todėl apšvietimo sprendimai turėtų būti kuo natūralesnės spalvos.

Dėl šios priežasties dažniausiai pasirenkami LED šviestuvai, kurie geriausiai atitinka natūralius dienos šviesos atspalvius. Jų šviesa beveik nežaloja akių, lemputės yra šaltos, todėl tinka ir virtuvėje – neįkaitins maisto produktų, jei pakabinsite jas virš stalo. Šie šviestuvai mėgstami ir todėl, kad yra gana ryškūs, puikiai gali būti panaudojami funkciniam apšvietimui ir net ilgai sėdėjus šalia, neskaudės akių.

Jei pasirenkami šviestuvai lauke, itin svarbu, kad jie derėtų prie langinių ar vokiško plytinio namo stiliaus. Tad šviestuvai Klaipėdoje būna kiek sendinti, kad derėtų būtent prie šio stiliaus. Naudojamos medžiagos gali būti aukso, bronzos imitacijos, medis.

Magiškas vaizdas pro lango

Dar vienas dalykas, kuriuo žavi Klaipėda yra jūra. Jei pasisekė ir gyvenate tokioje vietoje, kur pro langą matosi jūra, taip pat galite šį vaizdą įrėminti. Kam paveikslai, jei turite tokį natiurmortą?

Norint įrėminti langą, geriausiai tiks LED juostelės. Jas galite prikabinti prie palangės, šalia lango nišos: išjungus pagrindines šviesas tai tikrai privers atkreipti dėmesį. Mėgstate medituoti? Tai gali taip pat tapti puikiu sprendimu ieškantiems, kur nukreipti žvilgsnį, kai reikia susikaupti. Tai nedidelis, tačiau tikrai įspūdingas interjero sprendimas.

Klaipėda, su savo išlikusiu vokišku stiliumi, įdomiais šviestuvais gali įkvėpti ir kitus, kokius apšvietimo sprendimus pasirinkti. Visai nebūtina žvalgytis į užsienį – paimkite pavyzdį iš savo aplinkos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *