sietynas

Sietynai: ar jie tik senoviniams kambariams

Paminėjus sietynus, dažnas įsivaizduoja gana senovišką kambarį, kuriame stovi aukštos knygų lentynos, odiniai baldai. Tačiau šie pakabinami šviestuvai be reikalo klasifikuojami tik vienoje vietoje: jie lengvai gali būti pritaikyti ir moderniame interjere.

Skirtingi sietynai

Sietynas gali būti gaminamas iš pakankamai skirtingų medžiagų. Yra įprasta matyti krištolinius sietynus, tačiau tai tikrai ne vienintelė medžiaga: jie gali būti iš spalvoto stiklo, žalvario, aukso, aliuminio. Medžiagos diktuoja ir spalvas, kurios gali būti įvairios, lengvai pritaikomos prie bet kurio interjero.

Formos taip pat gali būti ne tik visiškai apskritos: jie gali būti kvadratu keliais sluoksniais išsidėsčiusios LED lemputės, tai gali būti vienoje vietoje surinktos lašo formos lemputės. Futuristiniai sietynai turi ir įvairesnes, dažnai griežtesnes formas, įgalinančias šiuos šviestuvus kabinti ir moderniame interjere.

Kada reikėtų rinktis sietyną?

Nors yra daug skirtingų rūšių, vis tiek išlieka įsitikinimas, kad sietynas – tai šviestuvas, namams suteikiantis daugiau elegancijos, susikaupimo. Tačiau kaip buvo minėta anksčiau, šie pakabinami šviestuvai lengvai gali būti įkomponuoti įvairiuose interjero stiliuose. Renkantis sietynus patartina sekti šiais patarimais:

  • Moderniam dizainui rinkitės griežtesnių formų vienos spalvos (baltos ar juodos) sietyną.
  • Romantiškam interjero dizainui (pavyzdžiui, voniai) galite rinktis iš žalvario pagamintą sietyną.
  • Įvijiems laiptams rinkitės stiklinį sietyną, kurio lemputės sukasi spirale žemyn.
  • Kristaliniai sietynai labiau tinka prašmatniems valgomiesiems, holams.
  • Aukso spalvos, tačiau griežtesnių formų (pavyzdžiui, lemputės vamzdeliuose) sietynai puikiai tinka kavinėms, norinčioms pabrėžti Art Deco stilių.
  • Įmantrus vertikaliai krentantis sietynas puikiai tinka darbo kambariams, jei ten priimate klientus ir norite pažymėti savo profesionalumą.

Šiandieniniu suvokimu, yra priimta sietyną matyti daugiau nei tiesiog prabangų krištolinį darinį, matomą rūmuose. Šiandien tai gali būti pakabinamas šviestuvas turintis gana daug lempučių vienoje vietoje.

Toks suvokimo pasikeitimas ne tik paskatino gamintojus peržvelgti savo siūlomą produkciją ir pasiūlyti naujų galimybių, bet ir patiems vartotojams suprasti, kad sietynas lengvai gali būti pritaikytas bet kokiame kambaryje. Tad užsukę į šviestuvų saloną ar internetinę parduotuvę, nepamirškite peržiūrėti sietynų: galbūt rasite jūsų namams geriausiai tinkantį variantą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *