Virtuvė ir valgomasis

Kokią įtaką ryto ritualams turi šviestuvai?

Tikriausiai ne vienas yra susidūręs su situacija, kada ryte atsibusti yra labai sunku, nes kambaryje tamsu. Deja, net įjungus šviesą atsikelti ir susiruošti laukiančiai dienai nepasidaro lengviau. Per ryški šviesa akina ir rytas prasideda, toli gražu ne su šypsena veide. Norint to išvengti reikėtų tinkamai pasirinkti apšvietimą, jo lygį ir kitus aspektus. Ne paslaptis, kad pagrindinės ryto zonos yra vonia, virtuvė ir makiažo staliukas, tad šiose erdvėse atliekami pagrindiniai ryto ritualai.

Virtuvės apšvietimas

Šioje erdvėje kasdien lankosi kiekvienas, ir dažniausiai žmonių ryto ritualai pradeda būtent čia. Todėl patariame šioje erdvėje naudoti tokį apšvietimą, kuris būtų reguliuojamas priklausomai nuo dienos meto ir jūsų nuotaikos. Šiek tiek pritemdyta šviesa nešokiruoja dar atsibusti bandančio organizmo, todėl pusryčiaudami virtuvėje rinkitės blankesnę šviesą. Geriausiai tokiam sprendimui tinka ne itin intensyvios šviesos lemputės. Tai gali būti halogeninės, LED ar kaitrinės lemputės. Svarbu, kad skleidžiama šviesa sukurtų jaukią, šiltą aplinką.

Žinoma, tokia erdvė, kaip virtuvė, naudojama ne tik rytais. Todėl ir virtuvės apšvietimas yra daug sudėtingesnis klausimas. Rekomenduojame tokioms daugiafunkcinėms erdvėms įsigyti dimerius. Trumpai tariant, tai šviesos lygio reguliuotojai ir paskirstytojai. Tai itin patogu, nes ryte ar vakare galite pasirinkti labiau pritemdytos šviesos efektą, o gaminant maistą rinktis intensyvią ir ryškią šviesą.

Apšvietimo sprendimai vonioje

Vonioje siūloma rinktis ryškią šviesą, tačiau šiltų atspalvių. Tai – vieta, kurioje turite jaustis patogiai ir jaukiai, todėl intensyvi mėlynai balta šviesa gali trikdyti. Šviesa vonioje turi būti koncentruota ties veidrodžiais, o bendram apšvietimui siūloma naudoti mažiau intensyvios šviesos lemputes. Kadangi prie veidrodžio ne tik yra dažomasi ar skutama barzda, šioje zonoje turi vyrauti dienos šviesa (dažniausiai taigi sukuriama šviestuvų pagalba). Atkreipkite dėmesį, kad krentanti šviesa negali sukurti papildomų šešėlių, nes atspindys veidrodyje išsikreips, atrodysite senesni nei iš tikrųjų yra.

Apšvietimas makiažo staliukui

Nors namie ne visi tokį turi, visgi, jei būste toks baldas yra, verta žinoti, jog tai gali tapti ne tik puikiu funkciniu elementu miegamajame, bet ir sukurti reikiamą apšvietimą kambaryje, vos tik nubudus. Kadangi makiažo staliukai dažnai jau turi veidrodžius su įmontuotais šviestuvais, tuo rūpintis atskirai nereikės. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad lemputės atkurtų natūralią dienos šviesą – taip išvengsite ne tik makiažo klaidų, bet ir matysite realų savo atspindį.

Tegul ryto ritualai tampa paprastesni, malonesni ir jaukesni. Pasiekite tai pasitelkdami teisingus apšvietimo sprendimus. Mėgaukitės sklandžių dienos ritmu nuo pat ryto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *