Žmogus prie darbo stalo

Pasiruoškite darbui: kaip išsirinkti stalinį šviestuvą?

Tinkamas apšvietimas yra vienas pagrindinių veiksnių, kurie leidžia pakankamai susikoncentruoti ties konkrečiu darbu ar uždaviniu, kurį turite padaryti. Todėl įrenginėjant darbo kambarį, ar tiesiog erdvę, kurioje dirbsite, atkreipkite dėmesį, kokie staliniai šviestuvai bus naudojami.

Užduotinis apšvietimas

Paprastai staliniai darbo šviestuvai sukuria šviesą ribotam plotui. Todėl jie priskiriami konkrečiai užduočiai atlikti. Pagal tai, beje, ir reikėtų rinktis patį stalinio šviestuvo tipą. Pirmiausia, turite apsvarstyti, kokias užduotis numatote atlikti: skaitymo, piešimo, braižybos, darbo kompiuteriu, rašymo ir pan. Tai nulems, koks šviestuvo gaubtas ir funkcionalumas jums reikalingas. Paprastai žinant, koks darbas jūsų laukia, nesunku parinkti lemputės tipą bei skleidžiamos šviesos intensyvumą. Darbas kompiuteriu reikalauja žymiai blankesnės šviesos, nei, pavyzdžiui, skaitymas.

Šviestuvo dizainas

Renkantis stalinius šviestuvus nesunku pastebėti, kad jų stilistika ir apdailos diapazonas gana platus. Žinoma, norint išlaikyti erdvės stilistikos vientisumą, tikėtina, kad rinksitės tą, kuris atspindės kuriamą dizainą. Paprastai staliniai šviestuvai pasižymi reguliavimo funkcija, kuri leidžia šviesą nukreipti tam tikra linkme, taip pat reguliuoti skleidžiamos šviesos lygį. Todėl prieš išsirenkant turite apsvarstyti tris faktorius: dizaino suderinamumą, šviesos intensyvumą (kurio jums reikės darbui atlikti), darbo stalo dydį. Pastarasis faktorius svarbus, nes šviesa turėtų apimti visą jūsų darbo vietą. Taip pat tai turi įsikomponuoti į bendrą jūsų darbo stalo daiktų rikiuotę. Nuo to dažnai priklauso ir pačio stalinio šviestuvo montavimo klausimas.

Šviesos kiekis

Taip pat svarbus yra ir šviesos kiekis, nes su metais akys reikalauja skirtingo šviesos intensyvumo. Senstant reikalinga ne tokia ryški šviesa, nes akys tampa daug jautresnės akinimui. Todėl itin svarbu, kad staliniai darbo šviestuvai turėtų šviesos kontroliavimo galimybę. Tokiu atveju geriausia rinktis ne reguliarų stalinį šviestuvą, kuri skleidžia šviesą visomis kryptimis, bet alternatyvų – reguliuojamos šviesos variantą. Tobulėjančios technologijos, neatsilieka ir šviestuvų srityje: čia siūlomi net specialūs stalo šviestuvai, kurie sumažina atspindžius ir šviesos sklaidą, todėl šviestuvas visada prisitaiko prie jūsų akies linijos (kuri bėgant metams žemėja).

Svarbu, kad pasirinktas stalinis šviestuvas patenkintų pagrindinį jūsų poreikį – leistų susikaupti darbui ir prisidėtų prie atliekamo darbo kokybės. Kadangi keisti šviestuvus kiekvieną sezoną būtų gana brangu, geriausia yra investuoti į tokį, kuris būtų kokybiškas, ilgaamžis ir puikiai atliktų savo funkcinio apšvietimo funkciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *