baltas šviestuvas

Juoda balta – minimalizmas ir apšvietimas

Nors minimalizmo viršūne laikomas 7 – 8 dešimtmetis, dar ir šiomis dienomis galima rasti daug akcentų ir jo įkvėptų tendencijų. 2017 metais jis vis dar išlieka interjere, tai reiškia būtina planuoti visas detales, kaip jos bus įkomponuotos, kad jos net nesimatytų. Į tai įeina ne tik baldai, bet ir tokia detalė kaip kambarių ar laiptų apšvietimas.

Minimalizmo atgimimas

Pastebima, kad šiais metais ypatingai atgyja minimalizmas. Tai vyksta dėl kelių priežasčių:

  • Kylančios kainos skatina pirkti kelis daiktus, kurie bus ilgaamžiški, užuot pirkus daug menkaverčių prekių.
  • Susidomėjimas ekologija: norima mažiau teršti, mažiau išmesti daiktų, tad ir perkama mažiau.
  • Minimalistinio meno įtaka. Po truputį menas, susietas su modernumu perėjo į gyvenimo stilių ir tapo būtinu renkantis ne tik kokiomis spalvomis bus nudažytos sienos, bet ir kokie stalo šviestuvai bus pastatyti.

Prie viso to prisideda vis didėjantis noras pirkti mažiau. Asmenys suvokia, kad laimę atneša ne daiktai, o jų paskirtis, todėl jie pasirenkami su vis didesniu atidumu.

Kaip įgyvendinti minimalizmą

Geriausias ir lengviausias būdas sukurti minimalistinį dizainą yra pradėti  tai daryti dar net nesant baldų. Tačiau šiuo interjero stiliumi dažnas susižavi tik pastebėję, kiek laiko užtrunka tvarkytis, kai reikia pradėti mesti daiktus, dažniausiai tik užimančius vietą.

Jau turint daug baldų, parinktų interjero sprendimų, bus sunkiau įgyvendinamas minimalus laiptų apšvietimas, dažniau jau stovės tam tikri šviestuvai. Tačiau sekdami patarimais (puikių patarimų turi ir Apartment Therapy), galite bent sumažinti daiktų skaičių ir priartėti prie norimo minimalizmo:

  • Pasirinkite kelias dominuojančias spalvas. Daiktus, neatitinkančius šių spalvų, stenkitės sumažinti iki minimumo.
  • Peržiūrėkite namus, atkreipdami dėmesį į detalių funkcijas. Jei stalo šviestuvai stovi tik dėl grožio, pats metas jais atsikratyti.

Minimalizmas šviesomis

Didelę svarbą minimalizmui turi ir tinkamas apšvietimas. Pasirinkti šviestuvai turi būti funkcionalūs, per daug nešokti į akis. Dažniausiai jiems pasirenkamos spalvos yra juoda ar balta, tai yra nepastebimos spalvos. Populiarėja įmontuojamų šviestuvų sprendimai, kuomet jie išvis nesimato, tačiau pastebima tik nuo jų sklindanti šviesa.

Todėl kurdami savo namų atmosferą, skirkite gana daug laiko rinkdamiesi šviestuvus. Šiomis dienomis galite rasti tikrai daug sprendimų, padėsiančių sukurti minimalistinius namus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *