pramoninis šviestuvas

Pramoniniai šviestuvai: kaip dirbtuvėse užtikrinti pakankamą šviesos kiekį?

Nors dažnai šviestuvai yra įsivaizduojami, kaip reikšminga interjero detalė, vis dėlto, šviesa garaže ar sandėlyje, nemažiau svarbi nei svetainėje ar virtuvėje. Pramoniniai šviestuvai yra itin svarbi dalis atliekamo darbo kokybei ir darbingumo lygio užtikrinimui. Todėl pravartu aptarti, kaip tinkamai juos pasirinkti ir kokioje vietoje juos montuoti, kad būtų pasiektas didžiausias darbo efektyvumas.

Renkantis pramoninį apšvietimą reikia dėmesį sutelkti į keletą esminių veiksnių:

  1. Šviesos intensyvumą. Priklausomai nuo patalpos dydžio, lubų aukščio ir veiklos specifikos – keičiasi ir šviesos intensyvumas ir jos spalvinis tonas. Jeigu lubos aukštos natūralu, kad reikės intensyvesnės šviesos. Kita vertus, šviesa pramoninėse patalpose paprastai būna blankesnė, nes ten vykstantys darbai nereikalauja itin didelio susikoncentravimo.
  2. Lemputės tipą. Šiandien industriniam apšvietimui labiausiai rekomenduojamos LED lempos. Tai gana brangus pasirinkimas, tačiau, žvelgiant iš kitos pusės, visiškai pasiteisinantis ilgalaikėje perspektyvoje. Juolab, kad aukštai kabančiuose šviestuvuose nėra lengva pakeisti esančių lempučių ar visos instaliacijos.
  3. Šviestuvų tipą. Priklausomai nuo erdvės pasirenkama, ar šviestuvai yra kabinami ir montuojami sienose ar, visgi, pasirenkamas klasikinis lubų variantas. Įprastai pramoniniai šviestuvai yra montuojami lubose, tačiau, jeigu tai automobilių taisymo dirbtuvės (garažas) – pasitaiko atvejų, kai pasirenkama šviestuvus kabinti ant sienų ar ten, kur reikės geriau apžiūrėti auto dalis.
  4. Sunaudojamą energijos kiekį. Kadangi šviestuvai pramoninėse vietose yra įjungti didžiąją laiko dalį (kartais net visą parą, jei sandėlio darbas pamaininis) – jų eikvojamas elektros energijos kiekis yra svarbus veiksnys.
  5. Patalpos temperatūrą. Jei tai šaldytuvo tipo sandėlis, čia labiau tinkami LED šviestuvai. Jie skirtingai nei fluorescencinės lempos yra atsparūs ekstremalioms temperatūroms. LED sukurti taip, kad jie turi mažą jautrą aplinkos poveikiui.
  6. Kokybę. Investuokite į kokybiškus šviestuvus ir pirkite iš žinomo šviestuvų platintojo ar gamintojo. Pramoninė šviesa, patalpose, kur yra labai mažai arba išvis nėra langų, yra esminis dalykas. Todėl orientuokitės tiek į šviesos, tiek į pačio šviestuvo kokybę.

Pasinaudokite šiomis įžvalgomis ir išsirinkite tinkamus pramoninius šviestuvus. Šiandien itin paklausios LED lempos bene geriausiai tinka tokio tipo patalpoms ir yra optimaliausias pasirinkimas patenkinantis išskirtinius industrinės patalpos apšvietimo reikalavimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *