toršerai ir kiti šviestuvai svetainėje

Renkatės toršerą? Štai ką turėtumėte žinoti

Toršerai jau ilgai karaliauja šviestuvų pasaulyje, todėl juos žino visi. Šiandien jų gausa leidžia rinktis tiek klasikinio, šiek tiek renesanso laikotarpį primenančius šviestuvus puoštus dekoruotu audiniu, tiek ir modernius – netradicinių linkių ir formų. Nepaisant to, reikia žinoti, kaip erdvėse turi būti derinami šie šviestuvai. Jie yra gana išraiškingi ir atkreipiantys į save dėmesį, todėl apžvelgsime, kaip juos įpinti į bendrą kambario stilistiką.

Dydžio pritaikomumas

Toršerai gali būti įvairiausio aukščio, todėl prieš perkant juos turite įvertinti kambario ir norimo šviestuvo santykį. Jeigu erdvė, kurioje bus pastatomas šviestuvas yra didelė, o lubos yra pakankamai aukštos – tada galite rinktis didesnius nei įprastai toršerus. Jie taps tarsi kambario akcentas, todėl kitus dekoro elementus stenkitės rinktis minimalistinio stiliaus. Svarbu išlaikyti darną, todėl jei norite kad kambario erdvumas niekur nedingtų neperpildykite jo daiktais.

Šviesos intensyvumas – svarbus kriterijus

Renkantis toršerą turite nuspręsti, ar jis bus tik interjero detalė skleidžianti jaukią šviesą, ar, vis dėlto, Jums reikės ryškios ir intensyvios šviesos. Jeigu pastatomas šviestuvas turi atlikti tik nuotaikos kūrimo, jaukumo funkciją – tada rekomenduojame rinktis toršerus su gaubtais. Tai tradicinis toršerų variantas, tinkantis prie bet kokio interjero sprendimo. Jeigu, visgi, toršeras yra užduotinis ir su jo šviesos pagalba atliekate, kokią nors užduotį (pavyzdžiui, skaitote), tada rekomenduojami modernesni toršerų variantai. Kaip teigia „Ekoliumenas” apšvietimo ekspertai,  šiandien ypač populiarus yra arkinių toršerų variantas. Jis ne tik atrodo moderniai, bet dėl savo padėties itin gerai sukoncentruoja šviesą reikiamoje vietoje.

Toršero gaubto forma

Šiandien ryškėja tendencija atsižvelgti į interjero stilių ir toršero gaubtą. Pavyzdžiui, toršerai turintys būgno formos gaubtus, yra labiau rekomenduojami moderniame interjere. Tuo tarpu, klasikinis tulpės formos gaubtas siūlomas tradiciniuose, romantišką nuotaiką kuriančiuose interjeruose. Kaip pastebi ekspertai, toks derinimo variantas ne tik pasiteisina daugeliu atveju, maža to, skleidžiami šešėliai sukuria atitinkamą nuotaiką, tokią kokios reikia pagal kambario stilistiką.

Toršeras gali tapti ir Jūsų namų akcentu. Pasinaudokite šiomis įžvalgomis ir lengviau išsirinkite iš didelės toršerų gausos. Puoškite namus ir džiaukitės jaukia šviesa!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *