vaiku kambarys ir sviestuvas

Koks šviestuvas tinkamiausias vaiko kambariui?

Tamsa, ypač vaikystėje asocijuojasi su baime ir nesmagiais dalykais, kurie nutinka tamsiuoju paros metu. Nors laikui bėgant ši baimė dingsta, tačiau maži vaikai dažnai nenori miegoti tamsiame kambaryje ir prašo tėvų palikti įjungtą šviesą. Visą naktį įjungtas šviestuvas nėra tikslinga ir efektyvu, todėl siūlome apsvarstyti alternatyvą – naktinius šviestuvus ir lemputes. Kai kurie jų užtikrina ypač taupų elektros energijos naudojimą, – teigia elektroninės parduotuvės Ekoliumenas.lt atstovai.

Kaip tai veikia?

Naktinių šviestuvų paskirtis yra sukurti jaukumą kambaryje, neeikvojant daug elektros ir sukuriant malonią prieblandą. Nors tokio tipo šviestuvus dažniausiai galima išvysti vaikų ir jaunuolių kambariuose, tačiau juos taip pat naudoja ir suaugusieji. Pavyzdžiui, tamsiuose koridoriuose. Naktiniai šviestuvai gali būti tiek naudojantis elektros energiją, tiek ir veikiantys baterijų principu. Paprastai, pasirinkimas kurį tipą naudosite namuose priklauso nuo to ar norite, kad šviestuvas būtų mobilus ar ne.

Mažas ir lengvai kilnojamas

Šviestuvo dydis leidžia jį naudoti bet kur, o formų įvairovė leidžia sukurti jaukesnę aplinką ir ją papildomai dekoruoti. Jeigu naktinė šviesa bus naudojama vaiko kambaryje siūlome rinktis šviestuvus, kurie puošti vaikų mėgstamų animacinių filmukų herojų atvaizdais: ledinė princesė Elzė, Mikė pūkuotukas, Linksmosios mašinytės, Žmogus voras ir kiti. Taip pat tai gali būti ir šių herojų formos naktinės lemputės. Kadangi jos itin nedidelės, vaikai mėgsta jas ne tik kartu pasiimti į lovą, bet ir apsikabinti. Dėl LED šviesos, kuri nekaista – toks šviestuvas nėra pavojingas, todėl vaikams savo pirščiukais liečiant tokio tipo šviestuvą nekyla jokia rizika nusideginti ar kitaip susižeisti.

Naktinės lemputės

Tai kitas šviestuvų tipas, kuris naudojamas įjungiant naktinį šviestuvą – leputę į elektros lizdą. Natūralu, tokie šviestuvai spinduliuoja intensyvesnę šviesą, jei gali net sąlyginai apšviesti taką ar nedidelę kambario erdvę. Kita vertus, tokios lemputės vaikas neįsidės pas save į lovą, todėl renkantis, kuris tipas jums artimesnis apsvarstykite savo ir, žinoma, vaiko prioritetus. Į elektrą jungiamos lemputės dažnesnis pasirinkimas kūdikių ar suaugusiųjų kambariuose.
Įveikite tamsą LED lempučių ir naktinių šviestuvų pagalba. Tegul miega ramiai ne tik jūsų vaikas, bet ir jūs patys. Daugiau vaikų kambario apšvietimo idėjų ir šviestuvų modelių rasite apsilankę įmonės ,,Ekoliumenas“ svetainėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *