Lucide lauko sviestuvai

Šviestuvai lauke – kur jų reikia?

Pagalvojus apie šviestuvus, dažniausiai pirma mintis būna apie interjerą, skirtingus apšviestus kambarius. Tačiau gyvenantys nuosavuose namuose žino: būtini bent keli šviestuvai ir lauke. Tad šiandien gilinsimės, kokios erdvės lauke turi būti apšviestos ir kaip.

Prieangis

Vieta, kur dažniausiai pasitinkate savo svečius turi kviesti aplankyti. Jei retai sulaukiate svečių, pasitikrinkite: galbūt perdegė lemputė prieangyje, o gal šviesa tokia blausi, kad net nesimato jūsų durų? Šioje vietoje patariama rinktis pakabinamus arba sieninius šviestuvus.

Keliais šviestuvais galima pažymėti ir vartelius, vedančius į jūsų kiemą. Geriausia, jei galėtumėte juos pritvirtinti prie vartelių stulpelių.

Takas

Iki namų veda kiek ilgokas ir tamsus takas? Ne bėda – keli tinkamose vietose pastatyti grindinio šviestuvai greitai pataisys situaciją. Šie gali būti ir įmontuoti į grindinį ir kiek aukštesni pastatomi. Svarbiausia, kad jie tiksliai žymėtų tako ribas. Jei rinksitės tako šviestuvus, būtina, kad jų stilius būtų vienodas ar bent jau panašus, nes kitaip susidaro netvarkos įspūdis.

Nenorite grindinio šviestuvų? Ant sienos, kuri atsisukus į pagrindinę tako dalį galima sumontuoti sieninį šviestuvą su judesio davikliu. Jiems būtina nustatyti atitinkamą ryškumą: juk nenorite svečių apakinti. Taip pat, tinkamai sukalibruokite judesio daviklį, nes kitaip jis įsijungs kiekvieną kartą pro kiemą prabėgus katei, suvirpėjus medžio lapams. Viską atlikus tinkamai, jums ar jūsų svečiams pasiekus taką šviestuvas suveiks ir bus galima matyti, kur reikia eiti. Tai ypač geras sprendimas tiems, kurie namo grįžta itin vėlai.

Susibūrimo vieta

Jei dažnai šiltesniais metų laikais pasikviečiate draugų, būtina pasirūpinti apšvietimu vakare. Juk tik dėl to, kad pradėjo leistis saulė, nereiškia, kad turite sustabdyti vakarėlį. Šioje vietoje galima pasirūpinti net keliais sprendimais:
• Sieniniai šviestuvai tiks, jei susibūrimo vieta yra netoli namo sienos. Tokie apšvies pakankamai didelę erdvę, tad nereikės rūpintis, kad kažkurio asmens nematysite. Tačiau, jei sumontuosite netinkamame aukštyje, jie gali akinti sėdinčius ar stovinčius asmenis.
• Pastatomus šviestuvus verta rinktis, jei norite tik kiek pašviesinti erdvę, tačiau nebūtina ryškumo. Skirtingose vietose pastatyti lauko toršerai gali sukurti gana jaukią atmosferą, kur draugai galės papasakoti viską, kas svarbu.
• Pakabinamus rekomenduojame rinktis tik jeigu susibūrimo vieta – uždaroje terasoje.
• Lempučių grandinės: sujungtos kelios LED lempučių grandinės suteiktų draugišką atmosferą visam vakarui.

Žinoma, visuomet galima pagalvoti ir įdomesnių sprendimų: šviestuvus kabinti tarp medžių, paslėpti žolėje. Tačiau prieš įgyvendinant šiuos sprendimus, būtina pasirūpinti pagrindiniais: prieangio, tako ir susibūrimo vietos šviesa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *