Kai didžiausia problema tampa apšvietimas vonioje

Kaip apšviesti virtuvę dažniausiai klausimų nekyla – vienas ar du šviestuvai virš stalo, kelios mažos lemputės virš gaminimo zonos, pora virš viryklės ir su juo baigta. O štai, kai kalba pasisuka apie apšvietimą vonios kambaryje, viskas tampa gerokai sudėtingiau.

Šviesos atspalviai

Pirmasis užduodamas klausimas – kokia šviesa turėtų būti vonioje? Šalta, šilta ar dienos? Jei vonios kambaryje įrengsite apšvietimą su šalta balta šviesa, labai greitai pajusite, kad atspalvis erzina akis. Nors pasak specialistų, tai  vienas iš atspalvių, kurie skatina susikaupimą ir smegenų darbą, rytais ne kiekvienas norėtų prabusti gaudamas pliūpsnį nemalonios šviesos.

Jei pasirinksite labai šiltą baltos šviesos atspalvį, kuriuo nepasižymi LED apšvietimas, patenkinti taip pat neliksite. Tokia šviesa kur jaukią ir malonią akiai atmosferą, tačiau gali būti nelabai funkcionali. Labiau toks atspalvis atliks dekoratyvinę funkciją ir tiks nebent tuo atveju, kai gulėsite vonioje ir viskas, ko norėsite tai atsipalaiduoti.

Problema tame, kad ši vonios kambarys yra viena iš tų patalpų, kuriose kiekvienas, tiek vyras, tiek moteris, pradeda ir pabaigia savo dieną. Apšvietimas čia turi būti neerzinantis, o tuo pačiu atliekantis savo pagrindinę funkciją – apšviečiantis patalpą. Todėl bene labiausiai rekomenduotinas atspalvis – šilta dienos šviesa. Toks apšvietimas neerzins dar nespėjusių prabusti ar jau pavargusių akių. Tačiau lygiai taip pat svarbu apšviesti ne tik bendrą erdvę, bet dar ir veidrodį. Ką ir kaip daryti?

LED apšvietimas veidrodžiui

Apie tai, kaip svarbu yra tinkamas veidrodžio apšvietimas, kiekviena mergina ir moteris turbūt galėtų kalbėti valandų valandas. Vaizdas veidrodyje negali būti iškreiptas, šešėliai, krentantys ant veido, taip pat tikrai nėra pageidautini. Šviestuvų salonų „Ekoliumenas“ ekspertai pateikia kelis esminius patarimus, kurie padės lengvai išspręsti vonios kambario apšvietimo problemą.

  1. Šviesa negali atsispindėti nuo veidrodžio. Todėl jokiu būdu nekabinkite šviestuvo virš ar ant veidrodžio sienelės.
  2. Maži siauri šviestuvai vonios kambario kampuose taip pat nėra pats geriausias sprendimas, nes taip tik sukursite dar daugiau erzinančių šešėlių.
  3. Geriausia, jeigu apšvietimą įrengsite veidrodžio šonuose. Šiam sprendimui Jums puikiai pasitarnauti gali LED lempučių juostelės. Svarbiausia – atsižvelkite į šviesos atspalvį ir nesirinkite pernelyg ryškios ir akims nemalonios šviesos.

Jei norite specialių veidrodžio šviestuvų apsilankykite „Ekoliumenas“ šviestuvų salonuose. Čia rasite platų šio tipo šviestuvų asortimentą, o galų gale taip pat gausite ir malonias bei naudingas konsultacijas, kad vonios kambario įrengimas netaptų nemaloniu galvos skausmu ir neišsprendžiama problema.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *