LED apšvietimas

Išmanus apšvietimas – saugi kaimynystė

Vis dažniau galima pastebėti atsinaujinančius miestus. Daugiau dėmesio skiriama ekologijai, skatinamas ekologiškas vartojimas, o energijos taupymui senosios kaitrinės gatvės žibintų lemputės keičiamos į gerokai taupesnes LED lemputes. Išmanusis LED apšvietimas taip pat gali būti pasitelktas ir kaip naudinga priemonė, kuriant saugią kaimynystę. Kaip tai veikia? Pateikiame šviestuvų salono ,,Ekoliumenas“ specialistų įžvalgas.

Išmaniojo apšvietimo pritaikymas

Tiek didmiesčiai, tiek mažesnės gyvenvietės bene daugiausiai finansų investuoja į gatvių apšvietimą. Senos kaitrinės lemputės kelius ir siauras gatveles apšviečia pakankamai, tačiau tai neapsaugo nuo įvairių nusikaltimų, o energijos sunaudoja 80 procentų daugiau nei šviesos diodo pagrindu pagamintos lemputės.

Išmanios lemputės gali būti valdomos ne tik nuotoliniu būdu, kas jau yra be proto patogu, bet taip ir reaguoti į judesius išmaniųjų judesio daviklių dėka. Kiekvienas aplinkoje pasirodęs judantis objektas gyvenvietėje nakties metu bus apšviestas. Remiantis tokiomis kaimynystės apšvietimo reguliavimo sistemomis, gyventojai gali jaustis saugiau.

Jei kiekviename kieme ar bent jau šalia jo būtų įrengtas aplinką tausojantis ir energiją taupantis LED apšvietimas, išvengta būtų ne tik mažų nelaimių, kuomet partrenkiamas išsilakstyti paleistas naminis gyvūnėlis, bet ir žymesnių nusikaltimų – turto, automobilių vagysčių, apiplėšimų. Juk beveik visi nusikaltimai vyksta nakties metu, kuomet aplink tamsu, o gatvių žibintai yra išjungti.

Kodėl verta rinktis LED lemputes?

Kaip akcentuoja ,,Ekoliumenas“ apšvietimo specialistai, LED lemputės skleidžia ryškesnę šviesą nei kaitrinės lempos. Geltonos spalvos šviesa nėra tokia sklaidi, nepakankamai apšviečia tamsesnius kampus. LED lempučių pagalba ne tik sutaupysite, bet ir prisidėsite prie gamtos tausojimo, spręsdami ekologines pasaulio problemas.

Išmanusis LED apšvietimas pasižymi ilgu veikimo laiku, tad galėsite nesirūpinti, jog naujai įdėta lemputė greitai perdegs ir ją vėl reikės keisti. Jei bus pasirinktos nuotoliniu būdu valdomas lemputės, kiemo ar gatvės apšvietimas priklausys nuo toje teritorijoje gyvenančių žmonių.

Energijos, finansų taupymas, automatinis valdymas, judesių davikliai ir saugi kaimynystė – visa tai gali būti pasiekiama pasitelkus LED lemputes bei pakeitus senuosius žibintus į išmanų apšvietimą. Juk svarbiausia, kad kiekvienas pilietis jaustųsi laimingas ir saugus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *