vonios apšvietimas, šviestuvai, interjeras

Pasirūpink veiksmingu vonios apšvietimu

Mažas erdves ypatingai sunku tinkamai išnaudoti, kadangi joje sunkiai telpa daiktai ir dažniausia ja tenka dalintis su šeimos nariais. Ypač kai tema pakrypsta į bendros vonios naudojimą. Vonios apšvietimas gali kardinaliai pakeisti visą kambarį. Vis dėlto tai visada liks vieta, kur švara ir tvarka ypač būtina. Šio kambario funkcija ir yra atgauti jėgas ir atsipalaiduoti, tiek dienos pradžioje, tiek vakare. Būtent todėl vonia turi būti tinkamai tvarkingai prižiūrėta ir su saugiu ir tinkamu apšvietimu.

  • Tinkamai apšviesta maža erdvė įgauna daugiau pločio. Visi užmiršti kampai gali būti išnaudoti, jei šviestuvai bus iš anksto bus suplanuoti. Aišku, vonia vis dėlto pasižymi drėgme, tai svarbiausia išlieka saugumas. Todėl elektros instaliacijos turi būti tvarkingos ir apsaugotos nuo bet kokios galimybės – susisiekti su elektros židiniu.
  • Vonios apšvietimas turi būti pasirūpintas ir todėl, kad ši vieta dažnai be langų ar su ypač mažais, kurie nesuteikia tinkamos šviesos net dienos metu. O juk vonia vis dėlto naudojama dažniausiai nakties paros metu.
  • Veidrodis – viena iš svarbiausių vonios detalių, kadangi atspindys suteikia galimybę apžiūrėti save. Būtent todėl jis turi būti tinkamai apšviestas, kitu atveju pats veidrodis neatlieka savo funkcijos. Pastebima, kad pasirūpinti visu vonios apšvietimu gali brangiai kainuoti, todėl norint investuoti į mažesnę elektros sąskaitą, vertėtų rinktis LED lemputes ar šviestuvus.
  • Dažnai vaikai turi atskirą vonią, todėl vertėtų pasirūpinti, kad ir ši namų vieta būtų iš anksto suplanuota. Vonios apšvietimas čia turėtų būti žaismingesnis ir kartu spalvingesnis. Galima netgi pasirūpinti ne įprasta balta, bet šiek tiek melsvu ar žalsvu atspalviu. Tokios spalvos ne tik teigiamai veiks mažylį, bet ir leis lengviau pasiruošti dienai ar kaip tik nuramins prieš naktį.

Vonios kambarys nors ir pasižymi maža erdve, vis dėlto ši vieta daro įtaką kiekvienam iš mūsų. Todėl vertėtų pasirūpinti ne tik tvarka, bet ir apšvietimu, kuris suteikti laisvesnį pojūtį ir leis pamiršti, kad vonia be langų ir natūralaus apšvietimo. Todėl net ir tokios detalės, kaip veidrodis turi būti pasirūpintas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *