šviestuvai internetu virtuvėje

Tinkamas virtuvės apšvietimas palengvina maisto ruošą

Virtuvė yra viena iš tų erdvių, kur apšvietimas turi būti itin tikslus. Netinkamai įrengus apšvietimą, virtuvėje dirbti bus nepatogu, trūks šviesos, o nemalonūs šešėliai ne tik užtemdys svarbiausias vietas, bet taip pat trikdys ir erzins. Kaip ir kur įrengti šviestuvus, pasakoja šviestuvų specialistai „Ekoliumenas“. Daugiau apšvietimo idėjų rasite čia arba jų internetiniame puslapyje – ekoliumenas.lt.

Kurias vietas apšviesti?

Pirmasis klausimas planuojant virtuvės dizainą dažnai susijęs su baldų išdėstymu, ypač jeigu tai maža erdvė, kurioje norisi sutalpinti visus svarbiausius baldus, išpildant bent jau trečdalį pagrindinių šiai erdvei priskiriamų poreikių. Tačiau taip pat vertėtų iš karto apgalvoti ir apšvietimą. Pateikiame Jums kelis patarimus, kurie leis lengviau apsispręsti dėl labiausiai apšvietimo reikalaujančių vietų.

• Atkreipkite daugiau dėmesio į gaminimo zoną. Jeigu netoli jos nėra lango, tikėtina, kad ši vieta gaus labai mažai natūralaus apšvietimo, o Jūsų pačių šešėliai nuolat trikdys gaminant – erzins, blaškys neleis susikaupti. Šiai vietai visada reikalingas atskiras apšvietimas;

• Nepasikliaukite idėja, kad centruotas pakabintas šviestuvas apšvies visą erdvę. Taip jis apšvies, tačiau, dalį šviesos vis tiek patys užstosite.

Pakabinami šviestuvai internetu dažnai siūlomi pigiau, tačiau nepamirškite, kad šiuo atveju svarbi ne kaina, o funkcionalumas. Šiuo atveju, atskirai gali tekti apšviesti ne tik gaminimo zoną, bet ir valgomojo;

• Viryklė taip pat turėtų tinkamai apšviesta. Jeigu virš jos esantis gartraukis neturi papildomų šviesos lempučių, maisto gamyba taip pat bus erzinantis ir varginantis darbas.

Kokius šviestuvus rinktis?

Pasirinkus tinkamus šviestuvus, darbas virtuvėje iš prievolės taps malonumu, o galbūt ir nauju hobiu. Tad taip pat pateikiame kelis patarimus dėl šviestuvų. Daugelis siūlo ieškoti jų internete. Visgi, geriau, kai pirmiausia apžiūrite šviestuvus realiai, o tada, žinodami ką renkatės, perkate iš elektroninės parduotuvės. Štai, pavyzdžiui, „Ekoliumenas“ turi ir fizinę, ir elektroninę parduotuvę, tad bet kuriuo atveju galima garantuoti, kad šviestuvai internetu iš ekoliumenas.lt bus tokie, kokius apžiūrėjote realiai ir nenuvils. Tačiau, kokius rinktis?

• Gaminimo zonai siūlome ieškoti LED profilių arba juostelių. Montuoti juos geriausia palei sieną po spintelėmis, taip, kad įjungus jie nespigintų į akis, tačiau puikiai apšviestų gaminimui skirtą zoną ir susidorotų su šešėliais;

• Valgomojo zonai – pakabinamas šviestuvas. Jei stalas apvalus ir nedidelis – pilnai užteks vieno, centre virš stalo pakabinto šviestuvo ar stilingai dekoruotos lemputės. Tačiau jei stalas didesnis, prireikti gali ir dviejų pakabinamų šviestuvų;

• Palei sieną taip pat galite įrengti dar kelis LED profilius, kurie stilingai ir funkcionaliai apšviestų visą erdvę, tuo metu, kai negaminate. Tuo tarpu, pakabinamas šviestuvas virš valgomojo stalo sukurs jaukų ir maloniai nuteikiantį apšvietimą, kol kitos šviesos bus išjungtos.

Tegul gaminimas virtuvėje taps malonia veikla, keliančią džiaugsmą, o ne susierzinimą. Skirkite daugiau dėmesio apšvietimui – jo įtaka šioje sferoje yra itin didelė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *