permatomo stiklo sviestuvai

Naujos tendencijos: permatomo stiklo šviestuvai

Skaidrus stiklas nėra naujiena šviestuvų pasaulyje, tai visada daugiau mažiau buvo klasika, o storą matinį stiklą buvo pamėgęs ne vienas šviestuvų gaubtų gamintojas. Kita vertus penktame – septintame dešimtmetyje populiariu buvęs plonas, spalvotas stiklas, jau kelis sezonus pamažu skynėsi kelią šviestuvų dizaine, tačiau šiemet užkariauja šviestuvų dizaino rinką su trenksmu.

Kodėl permatomas stiklas yra patrauklu?

Pirmiausia, permatoma estetika sukuria ultra modernų, šiek tiek futuristinį stilių, ne paslaptis, šiandien paprastais daiktų paviršiais ir tekstūromis norima išgauti „švarų“, tačiau modernų rezultatą. Tam išgauti permatomo stiklo šviestuvai itin tinka. Tokia šviestuvų stilistiką palaiko minimalizmo idėją interjere, kuri neišeina iš mados ir visada atrodo skoningai. Galima sakyti, kad tokio dizaino šviestuvai yra gana saugus pasirinkimas, lyginant su itin ekspresyviais, neįprastų formų šviestuvų gaubtais. Be to, permatomas stiklas atskleidžia viską: laidus, lemputės mechanizmą, net tvirtinimo varžtus, tačiau skirtingai nei seniau, tai atrodo žavingai ir itin inovatyviai.

Šviesos sklaidos kampas

Šviestuvų salono „Ekoliumenas“ atstovai pastebi, kad tokio tipo šviestuvai yra labai praktiški. Skaidrus šviestuvo paviršius, nesvarbu ar tai stiklas ar plastikas, leidžia lengvai prasiskverbti lemputės skleidžiamai šviesai, todėl palaikoma ekonomiškos šviesos idėja. Priklausomai nuo to, kokio intensyvumo lemputę įsuksite, tiek šviesos ir gausite, ji nebus sumažinama ar pritemdoma, kaip, pavyzdžiui, naudojant medžiaginius ar nepermatomos tekstūros šviestuvo gaubtus.

Nuotaikos perteikimas

Apšvietimas yra itin geras pagalbininkas, ne tik interjero išpildyme, bet ir nuotaikos, erdvės charakterio kūrime. Spalvų terapija nėra mitas, todėl tam tikro atspalvio šviesa gali budinti, raminti ar priversti atsipalaiduoti. Spalvoto stiklo šviestuvų gaubtai puikiai atlieka šią funkciją, nes šviesa einanti per spalvotą stiklą suteikia jai tam tikrą atspalvį. Tai vienas pigiausių ir geriausiai atrodančių variantų norint interjere sužaisti su šviesos spalvomis. Taip pat skirtingai nei spalvotos lemputės, gaubtas tik sukuria jaukią spalvinę harmoniją, bet nepaskandina erdvės konkrečioje spalvoje.

Minimalizmas ir šūkis „mažiau yra daugiau“ šiandien neabejotinai yra vienas geriausių dalykų nutikusių dizaino plotmėje, lygiai tą patį galima pasakyti ir apie permatomo stiklo šviestuvų gaubtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *