šviestuvų užsakymas internetu

Ką daryti, jei buvo užsakyti netinkami šviestuvai internetu?

Pirkimas internetu pastaruoju metu tik auga. Drabužiai, technikos prekės, šviestuvai – internetu šiomis dienomis galima gauti viską. Tačiau, dėl kiek nutolusio pardavėjo ir pirkėjo santykio, galima ir suklysti. Galbūt nebuvo nurodyta pakankamai informacijos, galbūt suklydo pašte, o galbūt ne ten pirštas nuslydo. Visa tai veda į viena – gausite ne tą prekę, kurios norėjote. Ką daryti tada?

Suraskite kaltininką

Pirmiausia, ką turite daryti, gavę netinkamą prekę, yra surasti, kas buvo dėl to kaltas. Itin dažnai pasitaiko, kad dėl neteisus yra pats pirkėjas. Todėl prieš puolant kaltinti elektroninę parduotuvę, verta pagalvoti ar jums neatsitiko vienas iš dažniausių atvejų:
• Palikote įjungtą paskyrą, ir jums nežiūrint šviestuvą užsisakė kitas šeimos narys;
• Neatidžiai perskaitėte prekės aprašymą: šviestuvai internetu būna itin išsamiai aprašyti, todėl tik jei pasitaikė mažas aprašymas arba prekė visiškai neatitinka jo galite skųstis parduotuvei;
• Buvo nurodytas neteisingas adresas: dėl to prekė galėjo užgaišti pašte;
• Pirkote iš šalies, kuri nepriklauso ES: dėl to reikalingi muitai, kas taip pat galėjo šviestuvus užgaišinti pašte.

Jei visgi viską užpildėte teisingai, atidžiai skaitėte aprašymą, o atvykęs šviestuvas visai kitoks nei tikėjotės, tuomet verta susisiekti su parduotuve.

Grąžinti?

Jei užsakyti šviestuvai internetu visiškai neatitinka to, ko jūs norėjote, išpakavus matėsi sugadinimo požymiai, tuomet galite susisiekti su parduotuve. Jums gali būti pasiūlytos kelios išeitys:
• Grąžinti prekę ir atgauti visus pinigus;
• Suteikta nuolaida kitai prekei;
• Galimybė nemokamai išsirinkti kitą prekę už tokią pačią ar mažesnę kainą.

Kuris sprendimas bus iš tikrųjų priklauso nuo pačios įmonės vykdomos politikos. Tačiau yra ir dar vienas sprendimas, apie kurį retai kas pagalvoja.

Pritaikyti

Tik todėl, kad gautas šviestuvas neatitinka jam įsivaizduotos paskirties, nereiškia, kad jis negali būti pritaikytas jūsų namuose. Dar kartą patyrinėkite gautą šviestuvą: galbūt jis puikiai tiks kitame kambaryje, koridoriuje, o gal puikiai atrodys suteikiant daugiau šviesos balkone?

Kartais ši išeitis lieka vienintelė (ypač jei parduotuvės nenori susitarti), tačiau tai gali būti ir jūsų pirmas pasirinkimas. Juk tereikia trupučio vaizduotės ir ne tie užsakyti šviestuvai internetu gali pavirsti būtent ta preke, kurios jums reikėjo.

Natūralu, kad šis sprendimas negalės būti įgyvendintas, jei buvo gauta brokuota prekė. Tokiu atveju nieko kita nelieka, kaip ją taisyti arba reikalauti grąžinimo / sukeitimo.

Iš to, kaip interneto svetainės po truputį siūlo savo produktus įsigyti internetu, galima tik spėti, kiek augs prekyba šioje erdvėje. Vien dėl šios priežasties verta žinoti iš anksto, ką daryti, jei į namus pristatė ne tą prekę, kurios laukėte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *