SUTEIK KAMBARIUI NAUJĄ GYVYBĘ SU PAKABINAMU ŠVIESTUVU

Pakabinami šviestuvai yra vienas turbūt iš populiariausių apšviečiant patalpas būdų. Visiems gerai žinoma, kad kiekvienam kambariui būtinas išskirtinis apšvietimas, būtent todėl jų pasirinkimas toks platus – yra įvairiausių dydžių, formų, spalvų. Dažniausiai dominuoja nuomonė, kad reikalingas vienas pakabinimas šviestuvas kambaryje, tačiau tai priklauso ir nuo pačio kambario dydžio ir aukščio.  Kai kurios patalpos reikalauja didesnio dėmesio.

ATSIBODĘS KAMBARYS NAUJUOSE ŠVIESOSE

Senai mąstote, kas galėtų pagyvinti kambarį, tačiau nenorite per daug išlaidauti naujomis spalvomis dažant sienas? Tokiu atveju tobulas variantas pagyvinant kambarį ir yra nauji pakabinami šviestuvai. Pagaliau nusipirkus šviestuvą vertėtų pasidomėti, kaip taisyklingai pakabinti jį. Tam yra atitinkami būdai, pavyzdžiui ,virš stalo kabinant šviestuvą, jis turėtų būti nors 76 centimetrų aukštyje.

Pakabinimi šviestuvai dažniausiai yra sudaryti iš laido, lemputės ir gaubto. Nors detalių nėra daug, vis vien vertėtų skirti laiko renkantis tinkamiausią variantą kambariui. Juk įjungus šviestuvą, nesinorėtų suprasti, kad pinigai buvo išmesti į balą. Renkantis reiktų atsižvelgti į:

Gaubtą. Nuo jo formos priklausys kaip šviesa bus paskirstyta po kambarį. Vienam šviestuve gaubtų gali būti daugiau nei vienas, kad kiekvienas kambario taškas būtų nepamirštas. Nori kažką akcentuoti kambaryje? Tam tai puikus pasirinkimas, ypač kai tai valgomasis stalas, kadangi šviesa krenta tiesiai į jį, bet kaip ir buvo minėta prieš tai, reikia pasirinkti tinkamą aukštį atsižvelgiant į stalo formą.

– Lemputę. Tokiu būdu galėsite lengvai pasirinkti, kokios šviesos jums reikia – ar šiltos, šaltos, neutralios. Tai priklauso nuo to, kur kabinsite šviestuvą, jei jis bus miegamajame ar vaikų kambaryje vertėtų vengti šaltų spalvų, tačiau darbo kambaryje ši spalva gali būti tinkamesnis variantas nei šilta. Renkantis lemputes, galima sutaupyti energijos, todėl skiriant daugiau pinigų lemputei, galima sutaupyti energijos sąskaitos vėliau.

– Pakabinimo šviestuvo vietą kambaryje. Turbūt net neverta aiškinti, kodėl kabinti šviestuvo nevertėtų prie lango ar kampe. Tačiau išcentruoti šviesą didesnio pločio kambaryje kartais gali būti ypač sudėtinga. Tokiu atveju galima apsvarstyti dviejų šviestuvų variantą, bet tokiu būdu nenorint sukelti sumaišties interjero dizaine vertėtų rinktis vienodus šviestuvus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *